Zprávy

Vnitřní soutěž podpoří 21 fakultních projektů

V prvním kole nové vnitřní soutěže FA ČVUT na podporu umělecké, tvůrčí a publikační činnosti bylo mezi 21 žadatelů rozděleno 1,2 mil. Kč. Zájemci o podporu projektů realizovaných do konce kalendářního roku mají ještě jednu šanci, druhé kolo přihlášek bude mít uzávěrku 30. září.

Mezi aktuálně podpořenými projekty je např. vydání odborné publikace (Vý)Stavoprojekt od doktorandky Lucie Mlynčekové, organizace soutěží Urban Design Award a Laurus, workshop Architektura v rozšířeném poli studentského týmu Josefa Holečka, Davida Seidlera, Šimona Prokopa z FA a Kristýny Dvořákové z FUA TUL  nebo prezentace ateliéru Jaroš–Bednář na soutěži Designblok.

Soutěž pro žadatele z řad akademických pracovníků a studentů FA vyhlašuje děkan a je financovaná z Fondu umělecké činnosti (FUČ). Jejím cílem je systémová podpora umělecké, tvůrčí a publikační činnosti akademických pracovníků a studentů všech stupňů studia na FA.

O udělení podpory rozhodla 6. června 2022 Ediční rada FA ČVUT ve složení: Dalibor Hlaváček, Petr Vorlík, Jan Calta, Petr Kratochvíl, Klára Pučerová, Jan Jakub Tesař, Irena Šestáková, Jakub Vorel a Henrieta Nezpěváková.

Podrobně o soutěži.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.