Výstava ateliérových prací

Talíř na jídlo

BcA. Kryštof Bouřil

Anotace

Záměr Navrhl jsem talíř pro zjednodušení uchovávání jídla. Současná situace Běžné způsoby uchovávání jídla zahrnují plastové nádoby, nádoby, ve kterých se jídlo připravovalo, nebo talíře zakryté fólií. Plastové nádoby jsou efektivní, ale vyžadují přendání jídla a časem mohou načichnout. Nádoby na přípravu jídla nelze použít při uchovávání jídla a talíře s fólií zabírají hodně místa v lednici, přičemž fólie je jednorázová. Hledal jsem řešení, které by bylo co nejjednodušší a ekologické. Typický scénář Uživatel nedojedené jídlo uloží na talíř, přikryje dalším talířem a uloží do lednice. Když chce jídlo znovu konzumovat, může ho ohřát v mikrovlnné troubě a přímo servírovat.

Za obsah této stránky zodpovídá: MgA. Filip Streit