Ze života FA

Olověný Dušan 2022

Lidské měřítko, svěží přístup ke společenským tématům a kvalitní řemeslo, na to vsadili vítězové letošního Olověného Dušana. Vyhlášení kultovní soutěže studentských projektů se konalo 3. března na Fakultě architektury ČVUT. Výstava nominovaných i vítězných prací tam bude k vidění do 17. března.

Hlavní ocenění obdržely projekt Bydlení nový Střížkov od Anny Mahdalové a dětská kolébka z proutí Rhea od Terezy Horičkové. Ocenění za nejlepší ateliér si odnesl ateliér Jaroš–Bednář v kategorii Design a ateliér Valouch–Stibral v kategorii Architektura.

Vítěze vybraly poroty ve dvou kategoriích architektura a design. V kategorii architektura zasedli Peter Bednár, Michal Marcinov, Markéta Smrčková, Radek Toman a Markéta Zdebská. „Zatímco se většina školy spokojila s navrhování oněch pomyslných standardních střech na hlavou, Anna Mahdalová navrhla opravdu osobitou, jedinečnou čtvrť s lidským měřítkem a přívětivým charakterem,“ ocenil Radek Toman vítěznou práci Anny Mahdalové, která v ateliéru Kuzemenský–Kunarová vytvořila projekt Bydlení nový Střížkov.

Více o soutěži najdete zde.

Podívejte se na všechny nominované projekty.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.