Ze života FA

Olověný Dušan 2019

Spolek posluchačů architektury vyhlásil po dvacáté šesté nejlepší architektonické a designérské projekty z Fakulty architektury ČVUT za uplynulý rok. Letošní galavečer se odehrál 21. března na půdě CAMPu pražského Institutu plánování a rozvoje. Odborné poroty tradičně vyhlásily nejlepší projekt a nejlepší ateliér v kategoriích Architektura a Design.

Vítězným projektem v kategorii Design se stalo ramínko Kiton od Víta Bednáře z ateliéru Jaroš-Bednář. Porota především ocenila, jak elegantně a jednoduše zároveň se autor chopil tak běžného až nezbytného designérského zadání. Vítězným ateliérem se poprvé stal ateliér Streit-Polák, kde se studenti zaměřili na tvorbu porcelánových objímek a svítidel. Porota ocenila zejména sofistikovaná a zároveň jednoduchá řešení, stejně jako kvalitní řemeslné provedení prototypů.


V kategorii Architektura se vítězným projektem stalo Komunitní centrum pod Nuselským mostem od Kristýny Vyslychové. Podle slov poroty šlo o vzácnou shodu, kdy se všichni konsensuálně sešli u jednoho projektu a pro jeho vazby na okolí i samotnou společenskou náplň byli jednoznačně přesvědčeni o jeho vítězství.

 

 

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.