Zprávy

Po ateliérovém týdnu FA NONSTOP přichází Fabrika, vernisáž školních ateliérových prací

Konec semestru je na naší fakultě každoročně ve znamení FA NONSTOP, ateliérového týdne. Pro studenty je otevřeno 24 hodin denně, aby se mohli naplno věnovat dokončení svých ateliérových projektů. Po jejich odevzdání v poledne 13. 1. následuje až do 24. 1. výstava více než tisícovky školních ateliérových prací. Vernisáž s názvem Fabrika letos proběhne ve čtvrtek 16. ledna od 18 do 22 hodin.

Výstava studentských projektů na FA ČVUT je největší akcí svého druhu v České republice. Lze ji navštívit kdykoliv během otevírací doby fakulty (pondělí - pátek od 6.30 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 20 hodin), a to od 13. do 24. ledna 2020. Ve 56 ateliérech se představí více než 1000 studentských prací z oborů Architektura a urbanismus, Design a Krajinářská architektura. Studenti se v nich zabývají tvorbou prostoru jako takového, hledají vhodné tvary a materiály pro svůj návrh. Mnozí pracují s přesahem architektury do dalších oborů nebo reagují aktuální společenská témata. Právě práce na ateliérovém projektu je pro studenty v rámci studia nejdůležitější, časově nejnáročnější a nejprestižnější.

Souběžně s výstavou studentských prací bude v budově fakulty probíhat také výstava České komory architektů, která představí vítěze, finalisty i nominované projekty 4. ročníku České ceny za architekturu.

Vernisáž výstavy pořádá Spolek posluchačů architektury.

 

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.