Zprávy

Duševní zdraví, motivace ke studiu a rovné příležitosti. Startuje kampaň Za férovou FA

Průzkum zahrnuje dotazníkové šetření a skupinové rozhovory. Svým zapojením se můžete podílet na spoluvytváření férové FA a případných změnách s tím spojených.

Cílem dotazníkového šetření je zmapovat téma přetíženosti a duševního zdraví studujících komplexně z různých perspektiv. Připravila ho ombudsmanka FA Dita Jahodová ve spolupráci se Spolkem posluchačů architektury a iniciativou Neklikej a spi. Otázky se věnují motivaci ke studiu, rovným příležitostem, slaďování studijního a osobního života, rovnému zacházení, mocenským dynamikám a obtěžování. Dotazník je určený pro studující všech ročníků bakalářského a magisterského studia. Doktorandi a doktorandky budou zahrnuti do šetření v rámci genderového auditu.

Rád bych, aby studijní prostředí na FA bylo tvůrčí, inspirativní a zároveň vstřícné a spravedlivé. Záleží mi na tom, aby fakulta byla prostorem pro dialog a dbala i na psychické zdraví studentek a studentů," říká děkan FA Dalibor Hlaváček.

Dotazník

Dotazník je anonymní. K datům přímo z dotazníku bude mít přístup pouze ombudsmanka Dita Jahodová a externí auditorka Klára Čmolíková Cozlová, které budou s daty nakládat eticky. K otázkám v dotazníku se dostanete po přihlášení pomocí Vašeho školního mailu, který slouží pouze k tomu, aby bylo zajištěno, že dotazník vyplní jen studující FA. Váš email nebude nijak spojen s odpověďmi, které napíšete.

Na dotazníkové šetření budou navazovat fokusní skupiny, které nabízí více prostoru pro sdílení zkušeností se studiem. Termíny a informace o přihlašování najdete v jednotlivých událostech v kalendáři.

Fokusní skupiny

Výsledky šetření budou prezentovány vedení fakulty, Komisi pro rovné příležitosti, Akademickému senátu FA a bude k nim uspořádána samostatná debata. S dotazy k průzkumu se můžete obrátit na ombudsmanku Ditu Jahodovu.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.