Lidé

Adrien Ravon

Odborný asistent ateliéru Maas

Architekt a akademik, který pod vedením Winyho Maase působí v think tanku The Why Factory na TU Delft. Je autorem řady architektonických publikací, podílí se na výzkumných a vzdělávacích projektech zaměřených na podobu měst budoucnosti.

Adrien Ravon je architekt a akademik. K The Why Factory pod vedením Winyho Maase se připojil v září 2011. Podílel se na výzkumných a vzdělávacích projektech, byl zodpovědný za výrobu digitálních návrhových nástrojů a aktivně spolupracoval na šíření ideí o městech budoucnosti.

Je spoluautorem publikací ze série The Why Factory's Future Cities: "Barba, Living in a Fully Adaptable Environment" (2015), "Copy Paste, the Badass Copy Guide" (2017), "PoroCity, Opening up Solidity" (2019), "(w)ego, Dream Homes in Density" (2020), "Le Grand Puzzle, Manifesta 13 Marseille" (2020). V současné době pracuje na publikaci 'Green Dip, covering the city with a forest'.

Spolupracoval s mnoha mezinárodními institucemi, například s ETH (Curych), KTH (Stockholm), GSAPP (New York), IAAC (Barcelona), Design Indaba (Kapské Město), Centre Pompidou (Paříž), Dutch Design Week (Eindhoven), Manifesta 13 (Marseille) nebo Mori Art Museum (Tokio).

Adrien pracoval jako architekt a konzultant pro firmy v Argentině, Francii a Nizozemsku. V současné době je členem vědecké rady francouzsko-nizozemské sítě pro vysokoškolské vzdělávání a výzkum.

Rozhovor Adriena Ravona pro Archis.org

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.