Ateliéry

ZAN Bednářová–Koubek Michaličková

A

Aktivity Břeh přehrady Labská - KRKONOŠE

LS 2024

Zadání

Aktivity park Břeh přehrady Labská v Krkonoších rozšiřuje existující sportovně rekreační areál Špindlerova Mlýna v krajinném umístění o novou Lokalitu drobných staveb. Nové Lokality staveb Aktivity parku zahrnují objekty dočasného bydlení s doplňkovými funkcemi v rámci společných malých urbánních celků na břehu vodní plochy ve svažitém terénu břehu přehrady a v krajinném prostředí hor.

Celkem je zpracováno 15 projektů ve čtyřech týmech po 4 (3) studentech na jednom zadaném pozemku. Jednotlivé objekty ve skupině staveb Lokalit Aktivity jsou projektovány jako vzájemně na sebe reagující stavby se společným propojeným programem (jóga, odpočinkový wellness, vodní sporty, vzdělávání).

Dílčí projekty – Lokality mají vždy funkci rekreačního bydlení a doplňkový funkční mini-provoz. Rekreační ubytování znamená ubytování formou rezervací pobytu v prostorách apartmánového typu v architektonicky koncipovaných hmotách budov s využitím obnovitelných zdrojů energie s dopadem na architekturu navrhovaných objektů (hmotová skladba, formy reagující na potřebu pasivního využití slunce, orientace, nové technologie TZB atd.) Jednotlivé objekty Lokality by měly být v rámci areálu propojeny převážně pěšími stezkami a cyklotrasami. 

Ateliér ZAN Bednářová - Koubek Michaličková oslovilo o záštitu ateliérového zadání v LS 2024 společnost 3M Developer, což je významný subjekt, jehož předmětem činnosti je development a provozování sportovně rekreačních areálů Amenity Resort v ČR ke spolupráci, která by může být oboustranně přínosná.

 

Za obsah této stránky zodpovídá: RNDr. Jiří Šrubař, Ph.D.