CAD IV

CAD IV BIM REVIT EXPERTI (středa 15.00)

Lucie Hanzlíková

Kurz CAD IV BIM Revit Experti je novou koncepcí přinášející studentům možnost nahlédnout do tvorby BIM modelu z nové perspektivy především s cílem rozšíření obzorů mezi současnými i pokrokovými metodami a přístupy k práci s BIM projekty.

Kromě prohloubení znalostí parametrických principů, vizuálního programování a automatizace práce v Revitu pomocí Dynama, se především zaměříme na ateliérovou praxi a na procesy s ní spojené. Čekají vás témata jako je koordinace projektu a mezioborová spolupráce, softwary pro komunikaci s klientem, využití mračen bodů a pokročilých analýz nebo například možnosti tvorby iniciačního návrhu pomocí softwaru FormIt.

CAD IV GRASSHOPPER SCRIPTING (pondělí 9.00)

Šimon Prokop

Kurz je "pro ty, kteří chtějí modelovat a ne klikatošit". Pokročilí studenti se mohou věnovat komplexnějším projektům s individuálními konzultacemi. Noví studenti si osvojí základy algoritmického modelování v grafickém skriptovacím prostředí Grasshopper. Naučí se vytvářet vlastní sadu digitálních nástrojů pro zefektivnění práce a uvědomí si přednosti tohoto modelováni oproti tradičním "manuálním" metodám.

Během hodiny jsou názorně předváděny základní principy generativního a parametrického modelování (viz rozpis hodin). Každá demonstrace je řešena v kontextu návrhové problematiky, např. mrakodrap, urbanismus v okolí řeky, optimalizace nosné konstrukce, fasádní komponenty a další. Některé lekce pak směřují k reálným problémům týkajícím se 3D tisku, CNC frézování nebo efektivnímu využití laserového řezání.

Grasshopper

Více informací zde: Grasshopper primer, Grasshopper3d.com
Web předmětu: scripting.molab.eu

CAD IV AUTOCAD POKROČILÍ (středa 18.30)

Petr Irinkov

Nabídka kurzu AutoCAD pokročilí:

Zvládnutí software Autocad pro zpracování složité práce na úrovni projektu. Použití pokročilých a sofistikovaných nástrojů při zpracování projektu. Schopnost zorganizovat projekt v Autocadu pro týmovou spolupráci. Schopnost samostatně si stanovit cíle, zvolit postup a během práce jej kriticky revidovat při zpracování konkrétních složitých úkolů za použití Autocadu..

CAD IV BLENDER – POKROČILÍ (středa 16.45)

Adam Preisler

Možnost naučit se free a open-source software Blender 3D. https://www.blender.org/ Blender stále roste a nabízí velkou volnost v importu dat, modelování, materiálech, svícení scén, atp. a tím je dobrou volbou pro profesionální vizualizace! Vyučovat bude Adam Preisler z firmy https://polygoniq.com/ který také nabídne studentům za nižší studentskou cenu jejich produkty které archviz práci v Blenderu ulehčují.
 

Související předměty

516CAD1, 516CAD1K CAD I
516CAD2, 516CAD2K CAD II
516CAD3, 516CAD3K CAD III

Za obsah této stránky zodpovídá: RNDr. Jiří Šrubař, Ph.D.