Kurzy

Tajemství ilustrace

Charakteristika:

Kurz bude otevřen i pro zahraniční zájemce, tzn. že v případě potřeby bude bilingvní, čeština i angličtina. Kurz navazuje na sérii kurzů U3V, které dlouhodobě probíhají na Fakultě architektury ČVUT.

Kurz je otevřen i novým zájemcům, není zde požadavek přechozího výtvarného studia. Důležitá je chuť učit se novým věcem.

Tématem kurzu je ilustrace. Seznámíme se zde s různými technikami i s filosofií ilustrace. Každý student si bude moc vybrat téma, které bude chtít ilustrovat. Může to být jeho oblíbená kniha, verše a třeba příběh. Výstupem by měla být série ilustrací, na které se student danou problematiku osvojil.

 

Struktura:

Součástí kurzu bude vstupní přednáška spojená s promítáním významných děl světové i české ilustrace. Jinak kurz bude převážně praktický, kde účastníci vytvářet své vlastní ilustrace. Kurz bude zakončen malou závěrečnou výstavou.

Na závěr studia bude vydáván doklad: osvědčení o absolvování.

 

Kontakt:

Sekretářka p. Radka Formánková, místnost 412, tel: +420 224 356 269, mob: +420 731 450 581

mail: formarad@fa.cvut.cz

 

Přihlášení přes ČVUT web:

https://czv.cvut.cz/univerzita-tretiho-veku/

 

Počet lekcí kurzu:

Bude 10 lekcí, jedna lekce každý týden v pátek, začátek 9:30 hod, konec 12:30 hod. Případná změna bude včas oznámena účastníkům.

 

Počet účastníků kurzu

Maximální počet je 20.

 

Potřeby a pomůcky:

Základní potřeby (tužky, papír) jsou zahrnuty do ceny kurzu. Ovšem pro tento kurz je třeba, aby každý student měl své vlastní vybavení: barvy (základní sada akrylových barev), štětce (sadu: ploché, kulaté) a podklady (různé druhy papírů).

Za obsah této stránky zodpovídá: prof. Ing. arch. Irena Šestáková