Výzkumné projekty

Experimentální výzkum v architektonické praxi

Autoři
Hlaváček, D.
Publikováno v
Materiály pro stavbu. 2016, 2016(02), 26-30. ISSN 1213-0311.
Rok
2016
Anotace
Během jednoho měsíce studenti ateliérů ústavu navrhování II na Fakultě architektury ČVUT navrhli a postavili v měřítku 1:1 schody, které měly splňovat požadavky pro bytové stavby. V rámci ateliérového workshopu, nad rámec standardní výuky, se studenti účastnili experimentu, během něhož si vyzkoušeli návrh schodiště se všemi detaily, včetně montáže, a vyzkoušeli si chování dřevěné konstrukce v praxi.
Autoři
Seho, H. - Malošíková, Š. - Světlík, J. - Zdebská, M. - Vrbata, L. - Kordovský, P. - Mádr, J. - Zavřel, Z. - Hlaváček, D. - Schleger, E., - Liesler, L.
Publikováno v
Praha: Fakulta architektury ČVUT, 2015. ISBN 978-80-01-05864-0.
Rok
2015
Anotace
Členové pedagogického týmu Ústavu navrhování II. Fakulty architektury ČVUT se rozhodli, že nabídnou svým studentům víc, než je zavedeno studijním plánem a náplní ateliérové tvorby. Cílem tohoto experimentu nebyla jen architektonická soutěž o nejlepší návrh bytového schodiště na výšku jednoho podlaží s parametry předepsanými českou normou, ale i společná práce na detailech, dílenské dokumentaci, přípravě realizace, stavbě i zabezpečení jejího hladkého průběhu, prezentace a obhájení vlastního návrhu i celého projektu.

Za obsah této stránky zodpovídá: prof. Ing. arch. Petr Vorlík, Ph.D.