Výzkumné projekty

Architektura mezi uživatelem a tvůrcem

Autoři
Tichá, J.
Publikováno v
Piranesi. 2014, 22(35), 114-121.
Rok
2014
Související lidé
Anotace
An interpretation of the new building of the Center of Environmental Education by Petr Hájek in Vrchlabí in terms of new approach to representation of nature in architecture.
Autoři
Pavel, M. - Dulla, M. - Nováková, K. - Bortelová, E. - Brůhová, K. - Vorlík, P. - Mergerová, K. - Boumová, I. - Rudovský, Z. - Tichá, J. - Veřtátová, E. - Zdráhalová, J., - Bekeš, Štefan
Publikováno v
Praha: Fakulta architektury ČVUT, 2014. ISBN 978-80-01-05659-2.
Rok
2014
Anotace
Publikace představuje různorodost vnímání architektury uživatelem a tvůrcem. Vzájemné působení těchto dvou vlivů se odehrává na několika úrovních a je pro finální podobu architektonického díla rozhodující. Tento dialog je podstatný nejen při procesu návrhu a realizace, ale také během samotného užívání nebo, v případě historických objektů, znovu-užívání. Autoři jednotlivých kapitol tuto problematiku nahlížejí z různých úhlů s ohledem na své profesní zaměření. Nesnaží se o vytvoření charakteristiky univerzálního uživatele ani tvůrce, ale naopak o detailní a specifický náhled na zkoumané téma. Publikace tak nabízí multidisciplinární pohled, který přesahuje jednotlivé obory a vzájemně je propojuje.

Za obsah této stránky zodpovídá: prof. Ing. arch. Petr Vorlík, Ph.D.