Zprávy

Pozvánka na International Public Drawing Workshop architektky Momoyo Kaijima

Jak se mění chování lidí napříč staletími ve stejných veřejných prostorech? Ústav urbanismu FA ČVUT ve spolupráci s ETH Zurich zve všechny naše studentky a studenty na International Public Drawing workshop, který se v Praze uskuteční 20. – 25. března 2022. Za absolvování tohoto mezioborového workshopu opřeného o kresebnou techniku mohou získat 2 kredity.

Pod vedením architektky Momoyo Kaijima z ateliéru Bow-Wow budou porovnávat historické obrazové záznamy veřejného prostoru a lidí - vedut grafik obrazů map, a jejich současný stav a dobu.

Série „Public Drawing Workshops“, která po Curychu, Benátkách a Římě proběhne i v Praze, zkoumá potenciál architektonických kreseb nejen proto, aby byla zmapována městská prostranství nebo veřejné budovy a každodenní život v nich a kolem nich, ale také proto, aby byly pochopeny jako alegorie či vynálezy uzavřených světů, které dávají kresbám operativní rozměr.

Studenti FA ČVUT a ETH budou pracovat ve skupinách. Každý tým nejprve prostuduje svou lokalitu a poté ji společně nakreslí jako kolektiv autorů měkkou tužkou. Díky této technice je možné mazat i přidávat další detaily a tím sledovat diskusi mezi zapojenými účastníky. Prostřednictvím tohoto procesu se kresba stává platformou komunikace. Výsledné práce budou veřejně vystaveny.

Zájemci o workshop se mohou přihlásit do 28. 2. 2022 tak, že svůj motivační dopis a portfolio zašlou e-mailem Kristýně Sedlaříkové (kristyna.sedlarikova@fa.cvut.cz). Z kapacitních důvodů prosíme o přihlášení studentů 3. a vyšších ročníků programů A+U a KA. 

Workshop je organizován ve spolupráci s ETH Zurich a zúčastní se jej také studenti architektury této prestižní univerzity.

Kreslící potřeby studentů:

  • čtvrtky A3 120g blok
  • desky A3 tvrdé s klipsem
  • tužky B2B4
  • guma
  • lepenka
  • štětec
  • fixativ (k fixaci kresby)

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.