Zprávy

Dům jako druhá kůže. Soutěžní přehlídka ocení návrhy bytových staveb

Fakulta architektury ČVUT vyhlašuje jedenáctý ročník soutěžní přehlídky Druhá kůže. Ta je určena studujícím bakalářského studijního programu zapsaným v zimním semestru 2022/2023 nebo v letním semestru 2021/2022 do Ateliéru bytová stavba (ATBS). Projekty do soutěže navrhují vedoucí ateliérů, uzávěrka nominací je 10. 2. 2023.

Druhá kůže si klade za cíl představovat rozdílné přístupy k navrhování staveb pro bydlení, přispívat k reflexi ateliérové výuky a k diskusi o metodice navrhování bytových staveb. Přihlášené projekty jsou prezentovány v soutěžních sbornících, na výstavě a na webu FA. Oceněné studentky a studenti si navíc rozdělí finanční odměnu.

Vyučující Ateliéru bytová stavba mohou do soutěže nominovat maximálně tři projekty vytvořené pod jejich vedením, a to do 10. 2. Projekty hodnotí porota tvořená externími odborníky, letos v ní zasednou architekti Luboš Klabík, Jaroslav Šafer a architektka Janica Šipulová, které doplní vylosovaní vyučující z FA.

Vernisáž spojená s vyhlášením vítězných projektů proběhne 2. 3. v 18 hodin v přízemí FA. Podrobné informace o soutěžní přehlídce najdete na webových stránkách Druhé kůže.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.