Ateliéry

ZAN Navrátil

A

Domy na nájemní rekreaci

LS 2020, LS 2021

Zadání

ZADÁNÍ LS 2020

Studenti si na menší, ale již konkrétní úloze osvojují metodiku architektonického navrhování a základní způsoby zobrazování stavby, včetně grafického zpracování a závěrečné prezentace. V daném případě je úlohou návrh souboru pronajímatelných rekreačních objektů na břehu Vltavy u Štěchovic. 

ZADÁNÍ LS 2021

Pro letní semestr jsme pro vás připravili zadání, jehož příprava by měla být pro vás relativně pohodlnější než obvyklý způsob. Opět se budeme pohybovat na reálném území, které si ovšem každý zvolíte sám, podle možností místa kde se nacházíte. Vaším úkolem je vlastní výběr místa u vody (přehrada, řeka, jezero, rybník, atd.), které se vám líbí a kde je možné postavit pro sportovní rybolov 4 malé, sezónní, pronajímatelné chaty pro letní pobyt. Vybrané místo si   d ů k l a d n ě   prohlédněte, pořiďte fotograf. záznamy, obstarejte si mapový podklad v libovolném měřítku, pokud možno s vrstevnicemi, nezapomeňte na světové strany.

STAVEBNÍ PROGRAM

Maximální zastavěná plocha chaty (Chata je uzavřený, dvoupodlažní objekt - přízemí a patro.) nesmí přesahovat 40 m2. Okolní terasy, pergoly, stříšky apod. se do plochy nezapočítávají. Počet osob max. 3.

Přízemí - vstupní předsíň s místem pro přezutí, odložení oděvu, ryb. potřeb a pod., hlavní obytný prostor (odpočinek, příprava jídla a trávení volného času, schody do patra), WC, sprcha, umyvadlo.

Patro - spaní

Vně objektu terasy - zastřešené, otevřené, s pergolou apod. Podmínkou je, že objekty musí být vně mezi sebou stavebně v kontaktu. Míra kontaktu není určena

Nosné konstrukce budou dřevěné, vnější obvodový plášť dřevo, případně jiné obkladové materiály, které vám budou doporučeny. Stavba bude založena na zpevněné desce.

Za obsah této stránky zodpovídá: prof. Ing. arch. Arnošt Navrátil, CSc.