Zprávy

Před branami nového senátu. Vychází Alfa 3/2022

Fakultní zpravodaj se věnuje nadcházejícím volbám do AS FA a AS ČVUT. Kromě základních informací o jejich fungování přináší také rozhovory se senátorkou Danou Matějovskou a senátorem Josefem Holečkem.

Ve třetím čísle letošního roku připomíná Alfa samosprávnou instituci našeho Akademického senátu – čili historicky „radu starších“. Akademická komunita FA ČVUT se totiž vbrzku promění ve shromáždění profesních tribunů, usilujících o výběr nových členů této nejvyšší školní autority. Těm stávajícím totiž právě končí mandát. Fakultní zpravodaj se rozhodl připravit rozhovory se dvěma z nich: se senátorkou – kantorkou Danou Matějovskou a se senátorem – studentem Josefem Holečkem. V retrospektivním rozhovoru rozebírají známé události aktuální fakultní politiky: například dopady epidemie Covid 19 na výuku nebo rezonanci války na nedaleké Ukrajině. Interview by mezi řádky mělo rovněž vyostřit obraz provozu senátního úřadu…

Patnáct nově zvolených osobností fakulty bude pro příští tři roky naplňovat roli ochránců mravů a pořádku… A až nadejde čas, vyhledá do úřadu nového děkana – nebo stvrdí stávajícího.

Co v Alfě čtenář nenajde: že skutečnost, koho čeká pomyslná bílá senátorská tunika v největší profesní škole v zemi, záleží vždy na ostrozraku elektorátu.

Jiří Horský, šéfredaktor Alfy

Zpravodaj Alfa 3/2022 si můžete stáhnout zde.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.